Mr & Mrs Foulkes, Livingston

<<Prev Next>>

Mr & Mrs Foulkes, Livingston

Location: Livingston

Designer: Christine Bollard

Collection: Fusion

Finish: Concrete

Budget: £16,500

Designer’s Notes

Mr and Mrs Foulkes wished to remove a wall that separated the kitchen from the utility room to increase the space available, so I decided on a tall bank of units where the existing utility room was.

One part of the design brief was a space for the ironing board and other bits and pieces, so I divided the internal of the first tall unit to meet that requirement, which also left storage space for the laundry.

Mr and Mrs Foulkes also wanted to include a breakfast bar area, tall wall units, and orange glass splash backs.

I was keen to prevent the kitchen looking too boxed–in and managed to prevent this by using tall wall units. To further increase the apparent space I added a design feature that split the solid block of wall units with a shorted wall and matching piece of orange glass — which worked really well.